Napjainkban számos, Európában fejlesztett világ színvonalú termék jön létre a SIMTEC által szolgáltatott ANSYS szimulációk segítségével. ANSYS szimulációt használva a SIMTEC ügyfelei optimalizálhatják termékeiket és folyamataikat, jelentősen csökkenthetik költségeiket, megelőzhetnek hibákat, megteremthetnek inspiráló, magas minőségű termékeket.

A SIMTEC-et 2001-ben alapította Tesszalonikiben, a SIMTEC alapítása óta élen járt a Computer Aided Engineering (CAE) területén, bevezetve a numerikus szimulációt Délkelet-Európában.

A SIMTEC Hungary Kft-t a Szimulációs technológia vezető vállalkozásai a SIMTEC, a FLUIDCODES és a CFD.HU Kft alapítói hozták létre 2021-ben. A cég világszinten vezető szimulációs megoldásokat kínál magyar ipari és akadémiai ügyfeleinek, a nemzetközi piacon is versenyképes gyártóktól a leginnovatívabb vállalatokig. A SIMTEC Hungary Kft az ANSYS minősített magyarországi képviselője, és a Görögországban, Horvátországban valamint Szlovéniában aktív SIMTEC cégcsoport tagja.

Mint a korábbi ANSYS képviseletet ellátó CFD.HU hivatalos utódja, a SIMTEC Hungary folytatja az eddigi innovatív, magas szintű szolgáltatást a régióban, a SIMTEC és FLUIDCODES vállalatokkal együttműködve, melyek a szimulációs technológia terén összesen több mint 45 éves múltra visszatekintő ANSYS Elit Channel Partner-ek. Szolgáltatásink áramlástechnikai (CFD), mechanikai (FEM), elektronikai és multifizikás szimulációs eszközökre terjednek ki.